Skip navigation

Eberspächer overtager Kalori, som er specialist i klimastyring til køretøjer

København / Lyon 20 november 2018 - Eberspächer udvider sin ekspertise som leverandør af termiske systemer. Den Esslingen-baserede leverandør til autobranchen har netop underskrevet en kontrakt om, at erhverve 100 % af aktierne i den franske virksomhed Kalori SAS. Specialisten i klimastyringssystemer ligger i Lyon, Frankrig, udvikler og producerer aircondition- og ventilationssystemer til erhvervs- og specialkøretøjer.

Ved dette opkøb, styrker Eberspächer sit strategiske fokus på klimastyring til køretøjer på markedet for specialkøretøjer. Med en medarbejderstab på ca. 150 personer genererede Kalori en omsætning på lige under 22 millioner euro i 2017/2018. Kaloris kunder omfatter mange førende producenter af erhvervs- og specialkøretøjer.

Omfattende produktportefølje
Kunder, leverandører og servicepartnere vil drage fordel af dette opkøb baseret på den fremtidige udvidelse af produktporteføljen. "Takket være Kaloris tekniske ekspertise, vil vi få en større udvidelse af vores portefølje indenfor klimastyringssystemer til specialkøretøjer i en målrettet form", forklarer Dr. Jörg Schernikau, COO hos Eberspächer Climate Control Systems. Virksomhedens produkter er installeret i off-highway applikationer såsom byggeri-, landbrugs- og skovbrugsmaskiner, samt i ambulancer, minibusser og autocampere. Varme- og kølesystemer forbedrer den indbyggede komfort og sikkerhed. Eberspächer vil udnytte Kaloris mere end 25 års erfaring og ekspertise ved, at bevare den eksisterende ledelse til, at lede det nye datterselskab Eberspächer Kalori SAS.

Ekspertise i klimastyring til global vækst
Eberspächer vil være i stand til, at opgradere Kaloris erfaring i udvikling, anvendelse og produktion af klimaanlæg- og ventilationssystemer baseret på de globale mål. "Vores mål ved denne overtagelse er, at åbne nye markeder og styrke vores kunders forretning. Vi stræber efter, at blive en global leder i løsninger for termisk management til særlige køretøjer," siger Dr. Schernikau. Koncernens markedsstilling vil blive styrket gennem sine 19 datterselskaber samt gennem sit globale service og distributionsnet.

Fokus på udvikling af nye markeder vil være på NAFTA region og Sydamerika. En anden fase vil være målrettet vækst i Asien-Stillehavsområdet. Over 100 mennesker vil være ansat til salg, forskning, udvikling, produktion og administration.

Det nye datterselskab i Eberspächer er placeret i Lyon. Yderligere 50 mennesker arbejder på firmaets produktionsanlæg i Zhongshan, Kina. Der vil blive skabt nye arbejdspladser indenfor udvikling og produktion både i Frankrig og Kina for at opnå den planlagte vækst.

Media Contact:
Anja Kaufer
Head of Public Relations
Eberspächer Group
Phone: +49 711 939-0250
press[at]eberspaecher.com